Zo werkt Renovee

1.

Zoek je klus en verstuur je klusaanvraag

2.

Een vakman komt langs wanneer het jouw uitkomt

3.

Betaal veilig en vertrouwd achteraf met iDEAL

Populaire klussen

Wat doet een elektricien?

Je kan een elektricien inschakelen voor een groot scala aan werkzaamheden. Zo kan de vakman nieuwe elektrische apparaten installeren, de meterkast uitbreiden of stopcontacten verplaatsen. Heb jij een oudere woning en voldoet de elektriciteit niet meer aan de moderne eisen? Dan moderniseert de vakman de volledige stroomvoorziening.

 

 • Aanleggen elektra
 • Bij een nieuwe woning of bij het plaatsen van een aanbouw ontkom je niet aan het aanleggen van nieuwe elektra. De vakman weet precies hoeveel vermogen er nodig is en of het raadzaam is een extra groep bij te plaatsen. Daarnaast werkt de vakman veilig waardoor de kans op een storing of kortsluiting nihil is.
 •  
 • Uitvoeren onderhoud
 • Om de levensduur van grote, elektrische apparaten te verlengen is periodiek onderhoud aan te raden. Je kan hierbij kiezen voor een abonnement of de kosten per keer betalen. Vaak is een onderhoudsabonnement goedkoper, al zit je dan wel aan een bepaald termijnbedrag vast.
 •  
 • Reparaties en verhelpen storingen
 • Heb je kortsluiting of werkt de elektra niet meer naar behoren? Een elektricien gaat op zoek naar de oorzaak en zorgt voor een langdurige oplossing. Zo hoef je niet bang te zijn voor een nieuwe kortsluiting of brand.
 •  
 • Aansluiten krachtstroom
 • Voor sommige, zware apparaten, zoals een jacuzzi of oplaadpunt voor de elektrische auto, is krachtstroom nodig. Niet elke woning is hier zomaar voor geschikt en in zo'n geval zorgt de vakman dat krachtstroom in jouw woning mogelijk is. In oude woningen moet de monteur elektrotechniek daarnaast aan de netbeheerder vragen de aansluiting geschikt te maken voor krachtstroom, het zogeheten verzwaren van de aansluiting.

Elektricien (met spoed) gezocht?

Als je (met spoed) op zoek bent naar een erkende elektricien, ben je bij Renovee op de juiste plek. Wij fixen je klusaanvraag en koppelen het aan een lokale elektricien. Dit scheelt je niet alleen tijd maar ook voorrijkosten. Daarnaast hanteren wij een vaste uurtarief. Zo is het overzichtelijk wat je per uur kwijt bent.  Heb je een elektricien met spoed nodig? Ook dan ben je op de juiste plek. Je kan bij je klusaanvraag aangeven dat het om een spoedklus gaat. Wij zorgen ervoor dat er zo snel mogelijk een elektricien gekoppeld wordt aan je klus. Op deze pagina vind je verder meer informatie over elektriciens en wat een elektricien kost.

Veelgestelde vragen

Je kan een elektricien inschakelen voor een groot scala aan werkzaamheden. Zo kan de vakman nieuwe elektrische apparaten installeren, de meterkast uitbreiden of stopcontacten verplaatsen. Heb jij een oudere woning en voldoet de elektriciteit niet meer aan de moderne eisen? Dan moderniseert de vakman de volledige stroomvoorziening.

De kosten zijn afhankelijk van zijn werkervaring, benodigde materialen, voorrijkosten en het soort klus. In dit laatste geval speelt de omvang van de klus mee, maar ook of het om een spoedklus gaat. De elektromonteur rekent vaak een hoger tarief voor klussen waar hij diezelfde dag nog naartoe moet. Gemiddeld betaal je een uurtarief tussen de € 50,- en € 65,-.

In het geval van een stroomstoring is het van belang dat u licht heeft. U kunt daarom een zaklamp pakken, kaarsen aansteken of de zaklamp functie van uw smartphone inschakelen. Zo kunt in huis de weg makkelijker vinden en beperkt u de risico van eventueel letsel. Mocht alleen uw woning donker zijn, ga dan naar de zekeringskast en check de zekeringen. Mocht een zekering gevallen zijn, probeer deze dan omhoog te duwen. Mocht de zekering niet opnieuw geactiveerd kunnen worden, dient u alle elektrische apparaten uitschakelen. Controleer dan een voor een elke elektrische apparaat om erachter te komen welk apparaat de kortsluiting veroorzaakt. Verder is het verstandig om een elektricien in te schakelen om elektrische apparatuur en bedrading te controleren. Daarnaast kan het voorkomen dat uw de zekeringen dient te vervangen.

Het is in eerste instantie van belang om de mogelijke oorzaak en omvang van een stroomstoring te achterhalen. De meest voorkomende aanwijzing dat er kortsluiting heeft plaatsgevonden is als de stroomonderbreker overgaat en de zekering breekt. Echter zijn er ook andere situaties waarbij kan breken. Denk bijvoorbeeld aan overbelasting van de stroom. Mocht een stroomonderbreker direct na het resetten kortsluiting blijven geven, is dit een duidelijke aanwijzing dat er sprake is van een bedradingsprobleem in het circuit. Of eventueel in een van de apparaten die op dat circuit is aangesloten. Mocht u kortsluiting vermoeden, ga dan als volg te werk. 

 

Stappenplan

 • Zoek de geschakelde stroomonderbreker. Deze heeft een vergrendelde handgreep in de stand OFF op het hoofdbedieningspaneel.
 • Controleer alle voedingskabels die zijn aangesloten op de uitgangen van het gestoorde circuit.
 • Schakel alle verlichting en apparatuur uit en schakelaars langs het circuit. Zet vervolgens de stroomonderbreker terug in de stand ON.
 • Schakel elke lichtschakelaar of apparaat schakelaar één voor één in.
 • Herstel het bedradingsprobleem. Dit is een stap die de hulp van een elektricien kan vereisen.
 • Ervaringen van klanten

  Via renovee een cv monteur ingeschakeld voor de jaarlijkse controle. De vakman was erg professioneel.
  Elisa uit Rotterdam
  Gemakkelijk een loodgieter boeken. Hielp ons de volgende dag. Ik ben tevreden over de geleverde diensten.
  Huub uit Deventer
  De klusser was erg behulpzaam en hielp ons met verschillende klusjes. De betaling ging snel via iDeal.
  Vanessa uit Leiden